Hokejisté poprvé trénovali před startem MS v O2 areně, kde v pátek vyzvou Finy

foto Trénink české hokejové reprezentace, 7. května 2024, Praha.

Praha - Čeští hokejisté dnes poprvé trénovali na ledě pražské O2 areny, kde je v pátek večer čeká úvodní zápas domácího mistrovství světa proti Finsku. Zatím bez útočníka Davida Kämpfa z Toronta, který by se měl k mužstvu kouče Radima Rulíka připojit až na čtvrtečním tréninku.

Po nedělním zúžení nominace po Českých hrách v Brně, kde Češi za závěr Euro Hockey Tour neuhráli v konfrontaci s Finy, Švédy a Švýcary ani bod, má tým nyní 25 hráčů.

"Poslední období pro nás bylo docela stresové, měli jsme tam hodně hráčů, možná to bylo i trochu v takové nejistotě. Ale teď už nervozita, doufejme, z hráčů opadne. Teď už se soustředíme na Finy a páteční zápas," řekl novinářům generální manažer týmu Petr Nedvěd.

Dnešního tréninku, který z hlediště pečlivě sledovali trenéři a speciální pomocníci realizačního týmu během MS Pavel Gross s Patrikem Augustou, se zúčastnili všichni tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Ve čtvrtek se připojí Kämpf. Držitel bronzu z MS 2022 v Tampere už je na cestě z Toronta.

"Je super, že jsme tady a už nám to začalo. A myslím, že se na to všichni hrozně těšili. První trénink byl docela svižný, za což jsem moc rád, protože tělo se potřebuje co nejrychleji rozhýbat, aby zapnulo naplno. Takhle se do toho člověk hned dostane. A těším se na zítra. Věřím, že to bude zase o kousek lepší a podaří se nám dobře připravit na první zápas," prohlásil útočník Dominik Kubalík.

Kouč Rulík ho spojil do útočné trojice s Davidem Tomáškem a Ondřejem Palátem. "Myslím, že bychom si mohli vyhovět. Oba jsou výborní hráči - Tomas měl výbornou sezonu (ve Švédsku), Palič je skvělý útočník NHL, za mě hrozně nedoceněný. Já ho hrozně rád sleduju. Jsem rád, že si s nimi mohu zahrát. A doufám, že to bude fungovat," přál si Kubalík, jenž byl loni nejlepším střelcem MS s osmi góly ze stejného počtu odehraných utkání.

"Jsem tady s týmem přes dva týdny a každý ten trénink je ohromně svižný. Musíme to doladit na pátek, já si jen přeju, abych byl týmu co největším přínosem," konstatoval útočník Ondřej Kaše, jenž vytvořil útočnou formaci s Romanem Červenkou a Lukášem Sedlákem.

"Nemohl jsem ani dospat, jak jsem se sem těšil," přiznal s úsměvem útočník Jáchym Kondelík, který si v sezoně zahrál za reprezentační A-tým poprvé, na kontě má zatím šest startů a může debutovat na MS. "Strašně si toho vážím, že tady mohu být. Je to odměna za tu mnohaletou práci a úsilí, které do toho dávám. Uděláme vše proto, abychom naplnili očekávání českých fanoušků," dodal Kondelík.

Kapitána a jeho asistenty pro vrcholnou akci sezony trenéři prozatím neoznámili. Nejzkušenějším hráčem mužstva je osmatřicetiletý útočník Červenka z Rapperswilu. Mistr světa z roku 2010 měl na dresu kapitánské "céčko" na předchozích dvou šampionátech. Před dvěma lety tak pomohl ukončit desetileté čekání na medaili z velkých akcí.

Český tým dnes trénoval ve složení Dostál, Mrázek, Vejmelka - Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček, Ščotka - Kubalík, Tomášek, Palát - O. Kaše, Sedlák, Červenka - M. Stránský, M. Kovařčík, Voženílek - Flek, Kondelík, O. Beránek - Lenc, P. Kousal.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď